مازندران و جمعیت پنهان ساکن دائم در استان متاسفانه در هیچ بخشی از لحاظ زیرساختی امکان ارائه خدمات مطلوب به مسافران فراهم نیست.
چهارشنبه 13 مهر 1401 - 13:43:44

مجید اسدی خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی /حسین کرمانیان روز سه شنبه در نشست تخصصی نوآوری در گردشگری، بازاندیشی در گردشگری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس گفت: امروز با توجه حضور چشمگیر سالانه مسافران، گردشگران داخلی و خارجی به مازندران و جمعیت پنهان ساکن دائم در استان متاسفانه در هیچ بخشی از لحاظ زیرساختی امکان ارائه خدمات مطلوب به مسافران فراهم نیست.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مازندران افزود: برای رفع این چالش و بهبود وضعیت موجود دبیرخانه پایش در کشور و به تبع آن در واحد‌های دانشگاهی هر استانی طی یکی دو سال گذشته راه اندازی شده که مهم‌ترین ماموریت این دبیرخانه رصد چالش و مشکلات به تناسب ظرفیت‌های آن استان است.

کرمانیان ادامه داد: به عنوان مثال در استان یزد که یکی از محصولاتش فرش است این دبیرخانه ظرفیت‌ها و چالش‌های بر سر راه این ظرفیت را بررسی و راهکار‌های لازم ارائه می‌دهد.

وی بیان داشت: مهم‌ترین مسئولیت این دبیرخانه در این استان پیگیری موضوعات و چالش‌ها از جمله توسعه نیافتگی زیرساخت‌های فیزیکی و زیربنایی صنعت گردشگری، ضعف در مدیریت مناطق گردشگری، توسعه نیافتگی ساختار‌های انسانی، سازمانی و فضای کسب و کار در صنعت گردشگری، ناکارآمدی هنجار‌های فرهنگی در توسعه این صنعت، ضعف ساختار‌های تامین مالی و پیامد‌های محیط زیستی گردشگری پایدار است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مازندران یاد آور شد: روی این برنامه‌ها و چالش‌ها دست کم 175 دانشجوی ارشد و دکترای در مازندران انتخاب شدند و هم اینک مشغول پیگیری و ارائه راهکار‌های لازم در حوزه شکوفایی صنعت گردشگری این استان هستند.

کرمانیان با اشاره به کاهش حدود 50 درصدی دانشجویان طی سال‌های گذشته در این دانشگاه گفت: در زمان حاضر تعدادی از ساختمان‌های آموزشی به علت کمبود دانشجو بدون استفاده باقی مانده و هم اکنون این آمادگی وجود دارد تا با هدف حمایت از صنعت گردشگری در این حوزه مورد استفاده قرار گیرد.

وی تصریح کرد: این ساختمان‌های آموزشی در نقاط مختلف مازندران شناسایی و می‌توان از حالت کاربری آموزشی به کاربری گردشگری تغییر داد و دست کم هزار تخت به تعداد تخت‌های مراکز اقامتی در سطح این استان اضافه کرد: استان مازندران بیش از یک میلیون تخت برای بهره مندی مسافران، گردشگران در مراکز اقامتی، رفاهی و خانه‌ها مسافر‌ها به صورت رسمی برخوردار است.

وی یادآور شد: به عنوانه نمونه در منطقه ذوات چالوس بنا‌های آموزشی این دانشگاه به گستره حدود 18 هکتار مشرف به جنگل وجود دارد که اکنون بدون استفاده شده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مازندران گفت: اعتقاد دارم شاید مردم طی یک سال یا 2 سال یکبار به دیگر استان‌ها سفری داشته باشند، اما استان مازندران و خراسان رضوی بر خلاف دیگر استانها باتوجه به موقعیت‌های خاصی که دارند سالی یکبار هم شده یا بیشتر شاهد حضور مسافران و گردشگران هستیم و با افزایش فضا‌های اقامتی به یقین گام موثری در این حوزه برداشته خواهد شد.

تقی پوریان رییس دانشگاه آزاد چالوس هم گفت: این نشست به بهانه هفته گردشگری و شعار امسال سازمان جهانی جهانگردی با هدف احیای گردشگری با رویکرد جامعه محلی، محیط زیست و اقلیت‌ها و اولویت انعطاف پذیری در فعالیت‌های گردشگری تحت عنوان بازاندیشی در گردشگری برگزار شد و کارآفرینی و نوآوری در صنعت گردشگری، گردشگری زیستی و گردشگری دانش از مهم‌ترین اهداف و محور‌های آن بوده است.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس به عنوان اولین مرکز علمی شمال کشور است که سرای نو آوری گردشگری (سنگا) در آبان ماه سال گذشته راه اندازی کرده است.


http://simorghpress.ir/fa/News/10304/مازندران-و-جمعیت-پنهان-ساکن-دائم-در-استان-متاسفانه-در-هیچ-بخشی-از-لحاظ-زیرساختی-امکان-ارائه-خدمات-مط
بستن   چاپ