آخرین مطالب

با فرهنگ سازی لازم در این زمینه شاهد حفظ و احیای گیاهان دارویی در عرصه های زراعی و رویشگاه های گیاهان دارویی در کشور باشیم. علمی، فرهنگی، هنری و فنآوری

با فرهنگ سازی لازم در این زمینه شاهد حفظ و احیای گیاهان دارویی در عرصه های زراعی و رویشگاه های گیاهان دارویی در کشور باشیم.

  بزرگنمایی:

مجید اسدی خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی /رییس اتحادیه انجمن های علمی گیاهان دارویی ایران گفت: بیش از 20 درصد گونه های گیاهی دارویی مناطق مختلف کشور از جمله به علت برداشت بی رویه آن در حال انقراض است.

محمدباقر رضایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ما در رامسر افزود: دست اندرکاران این حوزه باید اقدامات جدی تری را برای رفع این معضل انجام دهند تا ضمن مقابله با برداشت بی رویه گیاهان دارویی بومی از انقراض آنها جلوگیری شود.

وی ادامه داد: تاکنون گیاه شناسان 9 هزار و 900 گونه گیاهی در ایران را شناسایی کردند که از این تعداد 2 هزار و 300 گونه دارویی خوراکی و صنعتی و بهداشتی است. 

وی تصریح کرد: کشاورزان و بهره برداران با تعامل با کارشناسان امر می توانند تا با بهره برداری اصولی و علمی از بین رفتن و انقراض ده ها گونه گیاهی جلوگیری کرده و با فرهنگ سازی لازم در این زمینه شاهد حفظ و احیای گیاهان دارویی در عرصه های زراعی و رویشگاه های گیاهان دارویی در کشور باشیم.

رضایی به نقش فرهنگ سازی برای حفظ گونه های گیاهی اشاره و اضافه کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا حتی با مقدس نامیدن برخی از گونه های جانوری و گیاهی آنها را حفظ می کنند ولی متاسفانه برداشت بیش از حد از گیاه به خاطر سود زیاد بسیاری از گونه های عرصه ای کشور توسط افراد سودجو و غیرمتخصص افزایش خسارت به گونه های گیاهی را به همراه داشته است.

وی خاطرنشان کرد: امروز شاهد برداشت های غیراصولی از گیاهان دارویی هستیم بنحوی در برداشت کتیرا، آنغوزه و باریجه و گونه های دیگر گیاهی که هفت سال زمان نیاز است تا این گیاهان 2 تا 20 گرم عصاره ای در طول سال بدهد با برداشت و تیغ زنی زودتر و غیرحرفه ای علاوه بر خسارت به طبیعت کاهش کمیت و کیفیت محصولات دارویی را موجب می شوند و این در حالی است که در قدیم با حفظ گونه گیاهی برداشت صورت می گرفت.

رییس اتحادیه انجمن های علمی گیاهان دارویی ایران گفت: با توجه به قدمت و ظرفیت های منحصر بفرد ایران در زمینه گیاهان دارویی می توان از آن ارزآوری بسیاری خوبی با ارتقای فرآوری در این بخش داشت ولی محصول بیش از 400 شرکت دارویی و چهار هزار کارگاه های سنتی به دلیل رعایت نکردن استانداردهای لازم در تولید، نگهداری و فرآوری تنها مصرف داخلی داشته و حتی متاسفانه وارد کننده گیاهان دارویی از خارج هستیم.

وی به مغفول بودن آموزش در این حوزه اشاره کرد و افزود: در گذشته برای آموزش تولید و نحوه بهره برداری متخصص به روستاها اعزام می شد ولی با مطرح شدن موضوع ترویج این موضوع کمرنگ شد بنحوی که آموزش به عنوان مهمترین رکن از عملکرد جهادی به سوی مسوولیت های کلاسیک تنزل یافت که امروز شاهد تبعات آن در انقراض گیاهان دارویی هستیم.

استاد پژوهش وزارت جهاد کشاورزی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور اظهارداشت: رویکرد زراعی گیاهان دارویی باید براساس بازار دنیا که محصولات ارکانیگ خواستار است سرمایه گذاری شود تا با استفاده علمی از سموم در تولید محصول علاوه بر حفظ سلامتی انسان ها، صادرات و رقابت در محصولات دارویی گیاهان ارکانیگ را داشته باشیم.

رضایی تصریح کرد: با حدود 100 گروه زنجیره ای با 700 متخصص می توانیم زنجیره گیاهان دارویی تشکیل شود تا با احیا ، بهره برداری و زراعت صحیح در مناطق و شرایط مناسب به همراه آمایش سرزمینی و انتخاب با داشتن ظرفیت های موجود از جمله خاک، آب و شرایط جوی هر منطقه بررسی و اقدام شود.

رضایی با اشاره به سابقه تحقیقات بیش از 30 سال در حوزه گیاهان دارویی اظهارداشت: با توجه به تخصصی که در فیتوشیمی و بررسی مواد در گیاهان دارم متاسفانه این بخش در کشور مغفول واقع شده و توجه کمتری به این موضوع به همراه فناوری فراوری در کشور موجب برگشت خوردن محصولات گیاهان دارویی به دیگر کشورها شده است.

وی ادامه داد: این در حالی بود که در گذشته ایران نخستین صادرکننده گیاهان دارویی دنیا محسوب می شد و به کشورهای مختلف دنیا از جمله هند، مالزی و چین صادرات می کرد که با توجه به عرصه های غنی و خوبی که داشتیم اگر برداشت ها با حفظ گونه های گیاهی اجرا می شد در صنعت غذا، دارو ، بهداشت و بسیاری از صنایع گیاهان دارویی بهترین محصول را بکار گرفته می شد.

وی با اشاره به بازار جهانی گیاهان دارویی گفت: امروز یکی از موضوعات مهم تهیه محصولات با استانداردهای روز دنیاست که با تولیدات زراعی بدون آفات ، بیماری ها و سموم با همکاری بهره برداران، کشاورزان و متخصصان قابلیت صادرات را داشته باشیم تا با توجه به ظرفیت تولید و گونه های متعدد در ایران بتوانیم رتبه نخست دنیا را در صادرات به خود اختصاص دهیم. 

 

وی خام فروشی را یکی از چالش های حوزه گیاهان دارویی برشمرد و افزود: برای داشتن فرآوری نیازمند فن آوری روز است که متاسفانه که توجه ویژه ای برای تهیه گیاهان و عرقیات با روش های جدید و نوین نداریم و این وضعیت موجب کاهش کمیت و کیفیت محصولات می شود.

رضایی بیان کرد: فرهنگ استفاده از گیاهان دارویی به دانشگاه تولیدکننده و صادرکننده و کشاورز با هم نبوده و به صورت جزیره ای عمل می کنند و کارگاهها و فرهنگ سازی و ارتباطات بین المللی نشان می دهد که در این حوزه فاصله زیادی داریم.

وی به آلودگی بودن برخی از محصولات سموم ، قارچ و بیماریها در برگشت خوردن محصولات صادراتی بعد از ارزشیابی بدون تخصص را شاهد بودیم که نیاز به توجه در برداشت مناسب، نگهداری و فرآوری و بسته بندی مناسب قرار دهیم تا صادرات با بسته بندی خوب و جذاب انجام بشود.

رییس اتحادیه انجمن های علمی گیاهان دارویی ایران به نقش رسانه های دنیا در معرفی یک گونه گیاهی به مردم اشاره کرد و افزود: باید در کشور تبلیغات برای فرهنگ سازی در آشنایی و حفظ گونه های گیاهی و جانوری را با جدیت دنبال کنیم.

وی ادامه داد: از لحاظ طبیعت بسیاری از گونه ها به دلیل فرهنگ اشتباه در حال انقراض هستند از جمله آویش، که برداشت عمومی بدون توجه به حفظ آن انجام می شود.

وی بیشترین ارزآوری را گونه ها گیاهی باریجه، آنغوزه، گل محمدی، گیشنیز، آویشن است و مشکل امروز را جزیره ای کارکردن در حوزه گیاهان دارویی دانست و بر ضرورت تجمیع ، تخصصی با بهره گیری از فن آوری روز را ضروری دانست


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

در ادامه روند پاسخگویی به خانواده های معزز شهدا، جانبازان عزیز و آزادگان سرافراز، سه شنبه 6 آذر ماه در بنیاد سیمرغ

تحویل 4 دستگاه خودرو نیسان کمپرسی به دهیاری‌های سیمرغ

همایش اقتدار بسیجیان شهرستان سیمرغ برگزار شد.

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امورایثارگران مازندران با حجت الاسلام والمسلمین خانلری امام جمعه سیمرغ

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مازندران با فرماندار سیمرغ

حجت الا سلام والمسلمین خانلری گفت/بسیج تفکرش به کشورهای اروپایی و دانشگاه های دنبا صادر شد بسیجیانی که برای جهان اسلام اگلو شدند

فرماندار سیمرغ در پایان تاکید کرد باید در خدمت رسانی به مردم، انقلابی و جهادی عمل کنیم.

هفته بسیج به عنوان یکی از زیباترین و پرافتخارترین یادگاران معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی

ترویج روحیه ایثار و شهادت و فرهنگ دفاع مقدس در جامعه یک ضرورت است

بیانیه فرمانده محترم سپاه شهرستان سیمرغ به مناسبت هفته بسیج مستضعفین

حضور دو زوج خادمیار شهرستان سیمرغ همراه بوده است دوقطعه النگوی طلا 18 گرم معادل 100,000,000یکصد میلیون تومان

پیام تبریک رحمتی بهمنانی فرماندار سیمرغ بمناسبت هفته بسیج لهراسب‌رحمتی‌بهمنانی‌فرماندار‌سیمرغ

عطرافشانی_گلزارشهدای_دستکنده_کلا_همزمان_با_هفته_بسیج

سرهنگ پورقربان فرمانده سپاه ناحیه سیمرغ: 185 عنوان برنامه های فرهنگی اجتماعی اقتصادی و عمرانی و ورزش

پیام تبریک، رحمتی بهمنانی فرماندار و حجت الاسلام خانلری امام جمعه شهرستان سیمرغ به مناسبت گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی

پیام تسلیت لهراسب رحمتی بهمنانی فرماندار و حجت الاسلام خانلری امام جمعه شهرستان سیمرغ به مناسبت سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)

نامگذاری روزی بنام شهرستان سیمرغ در تقویم رسمی کشور ثبت می شود.

راهپیمایی محکومیت جنایات اسرائیل وحمایت از حزب الله و مردم مظلوم لبنان و غزه امروز در شهرستان سیمرغ

گفت از منظر رهبر معظم انقلاب کتابخوانی یک واجب دینی است وباید جز عادات مردم شود سیر مطالعاتی برای نوجوان و جوانان در نظر گرفته شود

اعزام 40 نفر از مددجویان تحت حمایت شهرستان سیمرغ به اردوی شوق زیارت مشهد مقدس

نشست ماهانه مسئولین کانون‌های محلی و موضوعی خدمت رضوی در شهرستان سیمرغ

امروز اقتدار و صلابت ما مدیون حماسه آفرینی شهیدان و ایثار گران است، عزیزانی که از همه تعلقات دنیوی گذشته و به قرب الهی نائل آمدند

می بایست کادرسازی و پرورش نیروی در تراز انقلاب هدف اصلی اجرای برنامه های ملی مذهبی در گرامیداشت ایام الله ها باشد.

بازگشت ترامپ به کاخ سفید در جریان انتخابات این کشور گفت نتایج انتخابات امریکا تاثیری در کشور ما ندارد

پیام تبریک فرمانده انتظامی شهرستان سیمرغ به مناسبت ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار 17 آبان مصادف

مراسم گرامیداشت ولادت باسعادت دخت آقا علی (ع) حضرت زینب کبری سلام الله علیها ویژه ی خادمیاران

رحمتی بهمنانی فرماندار افزود: جامعه ایثارگران از خودگذشتگانی هستند که خدمت به آنها تکلیف همه ماست

دیدار حجت الاسلام والمسلمین خانلری امام و لهراسب رحمتی بهمنانی فرماندار سیمرغ از همسر سردار شهید طور

حجت الاسلام والمسلمین خانلری امام جمعه و لهراسب رحمتی بهمنانی فرماندار سیمرغ در پیامی مشترک ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار را تبریک گفتند.

فرماندار شهرستان سیمرغ، اذعان کرد: هفته مازندران فرصتی است برای ترویج فرهنگ فاطمی، ترویج ورزش‌های بومی و فرصتی است

انتقاد از عملکرد برخی مدیران اظهار کرد: برخی مدیران و مسئولان دستگاه‌های اجرایی شهرستان به‌جای دست و پا زدن برای ماندن

نواخته شدن زنگ استکبار ستیزی در شهرستان سیمرغ امروز همزمان با سیزدهم آبان

غبارروبی و عطرافشانی گلزار شهدای دستکنده کلای شهرستان سیمرغ بمناسبت روز دانش آموز

امروز پانزدهم آبان ماه، آئین تکریم و معارفه سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران سیمرغ

متن پیام تقدیر و تشکر فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه شهرستان سیمرغ

سید جواد مصلحی رئیس کمیته امداد سیمرغ گفت: 830 خانوار در این شهرستان از خدمات این نهاد بهره مند می‌گردند

پیام تبریک مدیر شبکه بهداشت شهرستان سیمرغ بمناسبت هفته پرستار سالروز میلاد حضرت زینب کبری (س)

پیام تبریک امام جمعه محترم حجت الاسلام والمسلمین خانلری و لهراسب رحمتی بهمنانی فرماندار شهرستان سیمرغ بمناسبت فرارسیدن یوم الله 13 آبان

رزمایش پدافند غیرعامل و پایداری شبکه تامین و توزیع کالاهای اساسی در واحدهای خبازی شهرستان سیمرغ

جشنواره سیمرغ روی میز وزیر ارشاد نماینده مردم قائم‌شهر، سوادکوه، سوادکوه شمالی، جویبار و سیمرغ

سرشماری عمومی کشاورزی بستری برای تصمیم گیری کلان کشور

تسخیر لانه جاسوس انقلاب دوم ما بود

زنگ هفته پدافند غیرعامل به میزبانی دبیرستان پسرانه شهید صمصام طور توسط فرماندار سیمرغ

جلسه هماهنگی و برنامه ریزی راهپیمایی یوم الله 13 آبان

بررسی مشکلات حوزه شهری کیاکلا با حضور دکتر عباسی نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی

برگزاری جلسه هماهنگی یادواره شهدای شهرستان سیمرغ

رئیس جدید حوزه قضایی شهرستان سیمرغ معرفی شد

دیدار فرماندار سیمرغ از خانواده شهید نیروی انتظامی گروهبان یکم علی طهماسبی

نخستین جشنواره سراسری فرهنگی - هنری سیمرغ با محوریت خلبان شهید امیر سرلشگر احمد کشوری در شهرستان سیمرغ آغاز به‌کار شد.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران بر ضرورت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تاکید کرد.